Resume af landsledelsens møde 4.-6. april 2008

Af Leon Rix Iversen, referent

Mødet bar i høj grad præg af at være det første i dette SFU-år. Landsledelsen skulle konstituere sig selv, som det hedder, hvilket vil sige at den skulle beslutte en lang række formelle ting. Her kan som eksempler nævnes: kompetencefordelingen (den såkaldte forretningsfordeling) mellem Landsledelsen, Forretningsudvalget og Daglig Ledelse, reglerne for, hvordan landsledelse vil holde møde (forretningsordenen) og budgettet for det næste år i SFU.

Det, at det vi taler om første møde i året, satte også sit præg på opbygningen. Normalt er også fredag fyldt med reelle mødepunkter, men denne gang var der tale om forskellige gruppearbejder og hyggelige øvelser, der havde til formål at ryste ledelsen sammen. På selve mødet var også introduktionsoplæg i arbejdet i landsledelsen og det at indsamle afdelingsdokumentation.

Ledelsen valgte efter ønske fra regionen selv, at nedlægge region Midt i Mellem til fordel for to nye regioner: Sydvestjylland og Lillebælt. Nu skal der først holdes stiftende generalforsamlinger i disse, men derefter er SFU blevet rigere på regioner.

Den største politiske sag på ledelsesmødet var behandling af tre forskellige udtalelser om de famøse tegninger af Muhammed. Efter en anseelig debat med forskellige synspunkter og en lang række ændringsforslag blev der foretaget en sideordnet afstemning mellem de behandlede forslag. Den med flest stemmer heri havde dog ikke et flertal bag sig i den endelige afstemning og ingen udtalelse blev således vedtaget.

En del af mødet blev brugt på at diskutere udvalg og grupper i SFU. Ovenpå et landsmøde, hvor der blev taget nogle noget tvetydige beslutninger, var der brug for en plan for det kommende år. Resultatet er, at ledelsen på næste møde nedsætter de fem udvalg, som Landsmødet prioriterede, men som grupper i stedet. Der er tale om en Europapolitisk-, en Globaliserings-, en Integrations-, en Miljø og en Uligheds og Omfordelingsgruppe. Disse har forskellige arbejdsopgaver, som Landsledelsen også har defineret.

Derudover har ledelsen allerede på dette møde nedsat et nyt skolingsudvalg, et økonomiudvalg og et Internationalt udvalg sammen med flere andre grupper mv.

Den fulde udgave af referatet kan rekvireres ved at maile til daniel@sfu.dk

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Info: Landsledelsen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s