Aktionsforslag: Velfærdsvogterne

Her kan du læse om SFU Hillerøds ide “Velfærdsvogterne”, som kan give inspiration til din afdelings aktiviteter.

Her i SFU-Hillerød har vi en fremragende idé.

Med den højkonjunktur vi oplever i Danmark i disse dage, burde man tro at velfærden ville få det løft, som den har brug for. Sådan er det dog desværre ikke.

Vi hører ofte om, hvor godt vi har det i Danmark. Økonomien er gunstig, og væksten ser kun ud til at stige. Denne succeshistorie har dog en bagside.

I Danmark har vi nemlig en liberal regering, og en statsminister, som ønsker minimalstat frem for en velfærdsstat. Denne regering, og dens minimalstatsminister, har bl.a. indført et minuttyranni i ældreplejen, en personale flugt fra sundhedssektoren og en stadig øget privatisering af uddannelsessystemet. Den nyeste forklaring på at gennembore velfærden går på at undgå en overophedning. En overophedning som skyldes regeringens uansvarlige skattenedsættelser.

Denne gennemboring af velfærdssamfundet har gjort at de ældre ikke længere får den pleje og omsorg de har brug for, da hjemmehjælperne ikke har tid til at sætte sig og tage en kop kaffe med de ældre. Alt sammen skyldes regeringens såkaldte kvalitetsreform.

Det der bliver beskrivet her, er dog ikke noget som vi ikke allerede er klar over. Vi har ved forskellige lejligheder her i SFU diskuteret denne problematik.

Vi vil nu komme tilbage til den fremragende idé vi nævnte tidligere. Vi har i SFU-Hillerød fået idéen bag Velfærdsvogterne. Velfærdsvogterne går ganske enkelt ud på at vi som aktivister, går ud og gør noget aktivt for velfærden. Vi vil hermed også opfordre alle jer til at gøre noget aktivt. Hvad enten det er at rydde op på en folkeskole, eller gå ned og hjælpe til på det lokale plejehjem, så er det vigtigt at signalere, at vi i SFU ikke bare sidder og er sure over den dårlige velfærd, men at vi kæmper aktivt for at beholde vores velfærdssamfund. Et samfund hvor der er plads til alle, og hvor ingen holdes udenfor samfundet eller presses ud i social deroute på baggrund af deres indkomst.

Røde Hilsner
SFU-Hillerød

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Afdelingsarbejde: Erfaringer, Afdelingsarbejde: Generelt og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s