Vold og had- Ekstremismens sande ansigt

Den ekstreme højrefløj i Danmark har i mange år levet en skyggetilværelse. Den fik en kort opblomstring i starten af 90’erne, med bl.a. en stribe brand­bombeangreb på asylcentre. Kulmina­tionen var de såkaldte ”Rudolf Hess-marcher”. Det holdt dog ikke længe. I 1995 måtte nazisterne flygte ud af Roskilde, med stenkastende lokale beboere i hælene. Få år senere var det ekstreme højre knust.

Men nu er de altså tilbage. Ikke nød­vendigvis som militæruniformerede heilende skinheads, men i en lidt pænere udgave. De organiserer sig i høj grad omkring det medieombruste netværk Dansk Front. Her kalder de sig ikke nazister, men ”patrioter”. Her snakker man ikke om vold og anti-demokrati. Udadtil forsøger det ekstreme højre at nedtone sig selv.

De moderne patrioter er i høj grad bygget op omkring bl.a. fodbold-hoo­liganisme, med AGF-gruppen White Pride, som det helt centrale omdre­jningspunkt. Det er også i Århus, at den moderne højreekstremisme har vist sig fra sin mest voldelige side. Racistisk hærværk, vold og terror er blevet en del af bybilledet. Så meget så selv politiet – ja sågar PET – kan se at det ligner et problem.

En trussel mod venstrefløjen

Men det er ikke kun indvandrere det går udover, også venstreorien­terede er udsatte. Det er ikke unor­malt at højreekstremister overfalder venstreorienterede. For et år siden blev den kommunistiske Café Oskar overfaldet under en julefrokost og fik smadret sin facade. Tilfældige men­nesker har oplevet at blive overfaldet voldeligt, bare fordi de så venstreori­enterede ud.

Også SFU’ere har oplevet hvordan de­res politiske arbejde blev saboteret af højreekstremister. Kontaktpersoner som på grund af trusler måtte fjerne deres navn fra hjemmesider, kon­certer der blev infiltreret af racistiske ballademagere, demonstrationer der måtte aflyses af hensyn til sikker­heden og folk der blev jagtet fordi de vaskede racistisk graffiti af byens mure.

Internationalt set er situationen end­nu mere vanvittig. For en del år siden likviderede svenske nazister en leder fra det syndikalistiske fagforbund SAC. Både Tyskland, Holland og Bel­gien har været rystet af nynazistiske mord og makabre overfald på både indvandrere og venstreorienterede.

For et år siden blev en hollandsk ven­strefløjsveteran myrdet ved flere skud i hovedet på klods hold. På Dansk Fronts debatforum var kommentar­erne til denne handling f.eks. ”Så kan han lære det”, ”Skideflot arbejde!” og ”Morderne gjorde ham bare en tjen­este”. Alt sammen udsagn der ikke efterlader de danske højreekstremis­ter med et meget pænere udtryk end deres venner i andre lande.

En kamp for demokratiet

De højreekstreme grupper er små sekter – ingen tvivl om det. Men de er ekstremt voldelige sekter, som ikke skyer noget middel i deres forsøg på at fremprovokere den ”race-krig”, som er deres egentlige strategiske mål. De har ingen demokratiske idealer, der forhindrer dem i at gribe til disse metoder.

Kampen imod de højreekstreme grup­per er ikke bare en kamp for ligeværd mellem mennesker, uanset etnisk eller religiøs baggrund. Det er også en kamp for demokratiet. Og det er en forsvarskamp. Som bevægelse er fascismen en latent trussel imod ikke bare indvandrere, men også mod os som venstrefløj.

Når vi vil mobilisere bredt mod de­res afskyelige menneske- og sam­fundssyn, er det ikke kun fordi vi forsvarer svage grupper i Danmark. Det er også almindeligt selvforsvar. Vi gør det ved at bekæmpe at deres uhyrlige ideer udbredes. Ved at fjerne deres klistermærker, graffiti, plakat­er, osv. fra gaderne. Ved at fryse dem ud af skoler og arbejdspladser. Gøre det helt klart, at deres synspunkter og ekstremistiske terror aldrig finder tolerance i vores sind. Vi bekæmper denne trussel mere konsekvent, end nogen anden organisation.

Denne artikel blev første gang bragt i Aktivisten Intern, et nu nedlagt SFU blad, i december 2006

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Skoling: Skolingsartikler og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s