Fem skarpe – til afdelingen der vil gøre en forskel!

Af Sisse Hjerrild, sisse@sfu.dk

SFU går det nye år i møde med løftet pande og vin­den i ryggen – aldrig har SFU stået stærkere over hele landet end vi gør i dag! Også dette forår skal SFU være en betydelig spiller i kampen for en mere retfærdig verden!

Vi er SFU’ere fordi vi vil forandre ver­den. Grundstenen i denne forandring ligger i vores lokalafdelinger. Skal vi skabe forandring skal vi have det brede flertal bag vores politik og det får vi ikke ved at sidde og prædike in­defra Christiansborg. Det får vi ved at påvirke folkestemningen – og det gør vi som aktive i lokalafdelingerne. Det er her vi møder folk i deres hverdag og kan gøre de politiske spørgsmål relevante for dem også.

SFU har flere medlemmer og oplever større opbakning end nogensinde før. Men det kan nogle gange være svært at huske på, når man har indkaldt til intromøde og der ikke troppede no­gen op. Afdelinger vil altid have op- og nedture. Derfor handler det om at tilpasse aktiviteterne til de medlem­mer der er der – løsningen er aldrig at stoppe arbejdet helt.

Herunder får I nogle råd, som er vig­tige for arbejdet i små såvel som store afdelinger:

1) Skab begejstring

Kun 7% af det folk hører, er de ord vi siger. Resten er tonefald og krops­sprog. Hvis du ikke selv tror på sagen, kan det være vanskeligt at overbevise andre. Ingen forventer at du kan give svaret på alt: Du tror på at SFU kæm­per for det rigtige projekt – vis det!

2) Giv retning

Vi er SFU’ere, fordi vi gerne vil gøre en forskel. Vi vil mærke det rykker og at der er en grund til at vi gør, hvad vi gør! Det vigtigste redskab til at give retning og perspektiv i afdelingens arbejde er handlingsplaner: Hvilke mål vil vi nå? Hvordan skal vi nå dem? Hvad skal der ske de næste måneder?

3) Skab balance

Politisk arbejde handler om politik (diskussioner og skoling), organisa­tion (planlægning og aktivisme) og socialt samvær (venskaber). Tre hjør­nesten, der er lige vigtige. Hvis den ene fylder for meget går det ud over de andre og retningen forsvinder.

4) Tænk projektet igennem

Der vil altid ske fejl og forglemmel­ser, men mange fejl kan undgås ved at tænke projektet ordentligt igen­nem: Hvor skal plakaterne hænge for at allerflest ser dem? Hvem har styr på tape og megafon? Hvornår skal det opreklameres, så folk ikke har andre planer?

5) Keep it simple!

Fortab jer ikke i planlægningsdetal­jer: Mindre snak – mere handling!

Den enkelte SFU’er er stærk. To SFU’ere er ikke blot dobbelt så stærke men tre- eller fire gange stærkere. Jo flere vi er, jo stærkere er vi, men uden organisering og samarbejde er vi for lette at adskille igen. Derfor er de organiserede aktivister de bedste aktivister, for de har en organisation i ryggen, der kan støtte og dygtiggøre dem.

Vær stolt af at være SFU’er og vis det!

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Afdelingsarbejde: Generelt og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s