Debat om nyt Principprogram: Feminisme

Af Peter Bruun, SFU-Odense

Debatten om feminisme har præget SFU i de sidste par år, og det har været oppe og vende på flere landsmøder. Derfor har principprogrammet også til formål at re­degøre for hvorledes at feminismen kan kædes sammen vores øvrige kamp.

I programmet har vi fokus på det social­istiske projekt som et frigørelsesprojekt. Målet er at skabe rammer, hvori at mennesker kan agere frit. Og til dette er feminismen et middel, vi kan og bør tage i brug. Nedbrydelsen af det patriarkal­ske samfund, og ligestillingen mellem kønnene er et skridt på vej i retningen en anden verden, og er en essentiel del af vores kulturkamp.

Men samtidig har principprogrammet også til formål at forklare hvordan det kan være at ligestilling mellem kønnene ikke nødvendigvis er en selvfølge i et so­cialistisk samfund. For selvom at det kapi­talistiske system fordrer uligheden mel­lem mænd og kvinder ved at fastholde en konflikt mellem kønnene, så skyldes forskellene i højere grad traditioner og vaner i samfundet, som vi må gøre os fri af. Men netop fordi at det kapitalistiske system har bevaret uligheden, er vores udgangspunkt det bedre når vi skal kæde den antikapitalistiske kamp sammen med feminismen. Men alt dette kan du læse mere om i programmet.

Denne artikel er første gang publiceret i Aktivisten Intern, et nu nedlagt SFU blad, i august 2007

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Debat: Nyt principprogram, Skoling: Skolingsartikler og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s